Argumenter for mennesker

Book foredrag

Christiane Vejlø

FOREDRAGET ARGUMENTER FOR MENNESKER

HER BOR VI

Østerbro, København

EMAIL

info@elektronista.dk

Argumenter for Mennesker

FOREDRAG OM KUNSTIG INTELLIGENS OG MENNESKER

Mød en af Danmarks stærkeste profiler på forholdet mellem mennesker og teknologi. 

Mens teknologien udvikler sig med stadig større hast, så presser et vigtigt spørgsmål sig på. Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide at lave kunst? Det er valide spørgsmål, og med udgangspunkt i bogen Argumenter giver Christiane Vejlø et bud på hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden. Christianes bog og foredrag trækker på et væld af forskning og underholdende konkrete eksempler. Fra Platon og H.C Andersen til Elon Musk og Nick Cave. Og heldigvis er der håb, og masser af argumenter for mennesker. 

Foredragsholderen

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter, når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi. Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Hun har fungeret som rådgiver for flere regeringer, og hun er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland.  Vejlø har særligt fokus på hvilken indflydelse kunstig intelligens har på mennesker, jobs og samfund. Emnet har hun behandlet i bestselleren Argumenter for mennesker (2023).

Nationalt og internationalt

Christiane Vejlø er aktiv i forskellige advisory boards, bestyrelser og udvalg. Formand for Finans Danmarks Digital Svindel Task Force, medlem af dataetisk råd, bestyrelsesmedlem i CBS Executive og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Operafestival. Tidl. medlem af Dansk Erhvervs Tiger fremtidsråd, formand for regeringens arbejdsgruppe for dataetik og medlem af regeringens Disruptionråd.

Christiane har i sit arbejde altid haft fokus på samspillet mellem den digitale udvikling, og de mennesker der lever med konsekvenserne af den. I tilgangen til digitale fænomener ligger opmærksomheden især på kulturen og etikken. Christiane kæmper for øget opmærksomhed på ansvarlig teknologiudvikling og dataetik.

Jeres foredragsholder er en af Europas førende eksperter i forholdet mellem mennesker og teknologi. Hun har arbejdet i teknologibranchen i 20 år, hun er optaget i Kraks Blå bog og har rådgivet flere regeringer om teknologiudvikling og ansvarlig digitalisering. Christiane Vejlø står i front, når der i både ind- og udland skal stilles skarpt på mulighederne og konsekvenserne ved den digitale udvikling og fremtidens teknologi