Argumenter for mennesker

Om Christiane Vejlø

Christiane Vejlø

FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG FREMTIDSANALYTIKER

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter, når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi. Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Hun har fungeret som rådgiver for flere regeringer, og hun er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland.  Vejlø har særligt fokus hvilken indflydelse kunstig intelligens har på mennesker, jobs og samfund. Emnet har hun behandlet i bogen Argumenter for mennesker (udkommer 2023).

Rådgivning & Bestyrelser

Christiane Vejlø er engageret som rådgiver og investor i early stage start ups, og hun er aktiv i forskellige advisory boards, bestyrelser og udvalg. Medlem af dataetisk råd, bestyrelsesmedlem i CBS Executive og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Operafestival. Tidl. medlem af Dansk Erhvervs Tiger fremtidsråd, formand for regeringens arbejdsgruppe for dataetik og medlem af regeringens Disruptionråd, 

Etik & Teknologi

Christiane har gennem sit arbejde altid haft fokus på samspillet mellem den digitale udvikling, og de mennesker der lever med konsekvenserne af den. Med en antropologisk tilgang til digitale fænomener ligger opmærksomheden især på kulturen og etikken. Christiane kæmper for øget opmærksomhed på ansvarlig teknologiudvikling og dataetik. 

Tidligere

UDGIVELSER

Klog på fremtiden
Coronatech
Elektronista eller elektro-not
Elektronista podcasten