Christiane Vejlø starter 1. september 2023 sin foredragsturné Argumenter for Mennesker. Foredrag er bygget på bogen af samme navn. Kontakt info@elektronista.dk for information om bookning. 

Mens teknologien udvikler sig med stadig større hast, så presser et vigtigt spørgsmål sig på. Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide at lave kunst? Det er valide spørgsmål, og med udgangspunkt i bogen Argumenter giver Christiane Vejlø et bud på hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden. Christianes bog og foredrag trækker på et væld af forskning og konkrete eksempler.

Med udgangspunkt i fortidens filosofi, nutidens forskning og fremtidens science fiction afdækker forfatteren begreber som følelser, kærlighed, fællesskab, sanselighed, moral, kreativitet, tro og død. Og heldigvis er der håb, og masser af argumenter for mennesker.

Jeres foredragsholder er en af Europas førende eksperter i forholdet mellem mennesker og teknologi. Hun har arbejdet i teknologibranchen i 20 år, hun sidder i dataetisk råd, er optaget i Kraks Blå bog og har rådgivet flere regeringer om teknologiudvikling og ansvarlig digitalisering. I efteråret 2023 udkommer bogen Argumenter for Mennesker.